Martisor eco

March 1, 2010 | In: a fi parinte, eco

Martisor eco - adelle.ro

Daddy ne-a oferit martisoare eco – facute chiar de el 🙂 Au doar un snurulet si un ghiocel, si sunt foarte aproapiate ca semnificatie de unul dintre miturile martisorului, adica Voinicul care a eliberat Soarele.

Un mit povesteşte cum Soarele a coborât pe Pământ în chip de fată preafrumoasă. Dar un zmeu a furat-o şi a închis-o în palatul lui. Atunci păsările au încetat să cânte, copiii au uitat de joacă şi veselie, şi lumea întreagă a căzut în mâhnire. Văzând ce se întâmplă fără Soare, un tânăr curajos a pornit spre palatul zmeului să elibereze preafrumoasa fată. A căutat palatul un an încheiat, iar când l-a găsit, a chemat zmeul la luptă dreaptă. Tânărul a învins creatura şi a eliberat fata. Aceasta s-a ridicat înapoi pe Cer şi iarăşi a luminat întregul pământ. A venit primăvara, oamenii şi-au recăpătat veselia, dar tânărul luptător zăcea în palatul zmeului după luptele grele pe care le avuse. Sângele cald i s-a scurs pe zăpadă, până când l-a lăsat pe tânăr fără suflare. În locurile în care zăpada s-a topit, au răsărit ghiocei — vestitori ai primăverii. Se zice că de atunci lumea cinsteşte memoria tânărului curajos legând cu o aţă două flori: una albă, alta roşie. Culoarea roşie simbolizează dragostea către frumos şi aminteşte de curajul tânărului, iar cea albă este a ghiocelului, prima floare a primăverii (sursa wikipedia)

Ciufulici a primit ghiocei si de la Bunicul. I-a folosit pe post de zornaitoare, dar au fost buni si ca gustare.

Ghiocei pentru Ciufulici adelle.ro

Va doresc si voua un martisor cat mai curat, natural si cu cat mai putine plastice si kitsch-uri.

Related Posts with Thumbnails

Bookmark and Share

3 Raspunsuri to Martisor eco

Avatar

Fabuloasa

March 2nd, 2010 at 12:33 pm

Imi place foarte mult noul tau blog, Adelle; te urmaresc de pe vremea cand erai doar “jurnal de shopping online” si imi placeai foarte tare si atunci, insa acum m-ai facut sa descopar conceptul de attachment parenting, de care chiar nu stiam. Nu sunt parinte, dar consider ca este ceva foarte interesant pentru cei care sunt sau isi doresc sa fie, candva.

Foarte frumoase si martisoarele eco, parca le simt deja mirosul proaspat! 🙂

Avatar

Adelle

March 2nd, 2010 at 12:48 pm

Buna Fabuloasa, ma bucur ca iti place blogul. Imi doresc ca AP sa devina cunoscut pt parintii din Romania.
Si tu ai un blog f simpatic.

Avatar

Fabuloasa

March 3rd, 2010 at 11:55 am

Multumesc! 🙂

Comment FormComenteaza

    WordPress › Error

    The site is experiencing technical difficulties.