Sau 6 motive pentru care imi place Bumbacul, iar Pampers nu
1. Confortul bebelusului
Nu vreau ca RA sa aiba poponeata burdusita cu hartie, plastic si chiminale 24 de ore din 24. Mi-am pus intrebarea: “mie mi-ar placea sa port pampers toata ziua?”. Raspunsul rapid a fost “no way, nu as suporta”.
Si atunci decizia a fost usoara pentru ca ma ghidez intotdeauna dupa principiul “Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face, si mai ales copilului tau”.
Vreau sa ii ofer tot ceea ce este mai bun, de aceea confortul BEBELUSULUI si lipsa chimicalelor au fost principalele motive pentru care am ales scutece refolosobile din bumbac (si abia astept sa testez si lana).
Da, este intr-adevar un efort in plus, dar eu cred ca este important sa il fac. O masina de spalat in plus la 2-3 zile nu este chiar un capat de tara, si Ra merita din plin.
Sambata a fost o zi frumoasa si chiar calda. Ne-am descaltat cu totii, e atat de bine sa putem din nou merge desculti prin iarba. 🙂
Ra a “alergat” toata ziua, a explorat toata curtea, iar seara a cazut “lata” – nu s-a mai trezit pana dimineata.
Voi nota mai jos 6 motive care pe noi ne-au convins sa o purtam pe Ra in wrap, sling, mei-tai si alte asemenea. Folosim ocazional si carutul, este util in anumite situatii (spre exemplu pentru a face jogging), insa e clar ca pentru noi a ajuns undeva la coada clasamentului in privinta utilitatii si al timpului de folosire.
Prima oara am folosit un wrap cand Ra avea 5 zile si de atunci dragalasa participa la toate actiunile noastre, nu pierde nimic. Sa vedem de ce:
1. E practic
In wrap Ra poate merge cu noi oriunde: cu metroul, pe munte, prin zapada, in padure , etc. Nu avem probleme cu trotuarele prea inguste, cu masinile parcate aiurea, cu aleile din pamant sau pietris, cu zapada, cu aglomeratia etc. In wrap pot chiar si alapta discret in public. Bebe nu ne-a ingradit, putem merge oriunde avem chef: la curs de gatit, la povesti din lumea mare, la treaba in gradina.
A venit primavara, ce bucurie! Anul acesta vrem sa luam si mai in serios gradinaritul si am inceput deja de lucrarile. Ra a luat bineinteles parte la toate pregatirile.
Am pregatit lada de compost, compostul l-am imprastiat acum 3-4 saptamani.
Am facut zilele trecuta o budinca vegana, delicioasa, sanatoasa si potrivita pentru intreaga familie, de la bebe la bunici si parinti. Un desert minunat, dulce in mod natural, fara zahar sau alti indulcitori. Budinca de fata este un bun inlocuitor pentru pudding, cel cumparat din magazin.
Ingrediente:
– 1 avocado copt bine
– 250g curmale uscate fara samburi si inmuiata in apa cam 2 ore
– 2 lingurite pudra de roscove
– jumatate de pahar apa/lapte soia/lapte orez
“Mamica geeky” din mine, tot umbland si scormonind internetul a aflat ca bebelusii pot comunica chiar inainte de a vorbi, prin semne. Incredibil, adica puiul meu de om poate sa vorbeasca si sa imi comunice diverse lucruri la doar cateva luni de viata. Bonus: practic va mai stii o limba straina – cea a surdo-mutilor, semnele bazandu-se pe limbajul lor.
Imediat mi-am luat o carte pe subiect si m-am apucat sa aprofundez si sa exersez miscarile (adica semnele). Sa vedeti ce am tzopoit de bucurie cand Ra, acum 5 zile, mi-a cerut laptic facand semnul de rigoare. La inceput am crezut ca e o intamplare, ca mi se pare mie, dar uite ca figura se tot repeta. Si, wow, ce minunat si ce relaxant e sa comunici cu ea prin semne si nu prin planset. De notat, Ra are 9 luni.
Ra (ex Ciufulici) are 9 luni si nici un dinte de lapte (se spune ca e de bine). Am inceput de pe acum sa ma gandesc si sa citesc despre ingrijirea dintilor si facem sa prevenim cariile. Trebuie sa fiu atenta si cum apare primul dintisor sa instaurez spalarea pe dinti (de 2 ori pe zi).
Un mod natural de a sapala si curata dintii este acela de a amesteca ulei de masline (intotdeauna presat la rece) cu putina sare fina (intotdeauna neiodata), amestec cu care stergem dintii. Nu stiu cum o voi invata pe Ra sa clateasa, mai trebuie sa studiez.
De la doua luni Ciufulici doarme cu noi in pat. La trei zile dupa aceasta schimbare considerata la momentul respectiv “revolutionara”, am devenit cei mai fericiti parinti si nu am regretat nici o clipa decizia luata.
Viata inainte de cosleeping: Seara dura cateva ore sa o adormim. “Lot’s of fun” in timpul ritualului obisnuit, alaptat, plimbat prin camera cu ea pe umar, leganat, cantat etc. Cand adormea si incercam sa o punem in patut ea se trezea si plangea de ti se rupea inima. Reluam totul de la zero, si tot asa. Numai dupa ce era foarte obosita si adormea cu adevarat profund reuseam in final sa o punem in patut. Fericiti ne culcam si noi fiind deja 12 noaptea.
Violeta’s Vintage Kitchen e un restaurant fara pic de fum, child friendly, unde noi ne simtim ca si cand am merge la cineva in vizita. Sunt de ceva timp fan Violeta’s Vintage Kitchen, si simt ca trebuie sa detaliez.
Hai sa vedem de ce imi place acolo, o iau frumos cu liniute sa nu ne pierdem in motive.
– In fiecare zi meniul e altul, nu cred ca am mancat de 2 ori aceeasi mancare (si am fost destul de des in vizita la ei). Asta e o garantie in plus ca mancarea pe care tocmai o servesti nu e de ieri sau alaltaieri. Noi, conform principiilor alimentatie sanatoase, incercam sa mancam cat mai divers.
Jamie Oliver are un discurs foarte interesant despre importanta mancarii, despre necesitatea de a ii invata pe copiii nostri ce inseamna sa mananci sanatos. Filmuletul nu are decat 20 de min si chiar merita vazut.
Vorbeste mult despre societatea in America, noi inca nu am ajuns la acel nivel, insa ne apropiem cu pasi repezi. Acum 2 ani am jucat baschet cu cativa copiii (mai degraba adolescenti) din vecini. Am jucat maxim 15 min cand ei au cerut sa ne oprim, rasuflau de parca alergau de o ora, iar noi “cei batrani”, am mai fi jucat inca mult. S-au asezat pe margine si au inceput sa discute despre mancare, despre mancarea de la McDonald’s si KFC, oare unde este mai bun hamburgerul?
Fumatul este periculos pentru bebelusi si copii. In reclama de mai sus scrie: “Smoking isn’t just suicide. It’s murder.” Poate e un pic cam dur spus, dar e real.
Daca fumezi langa bebe creste mult riscul de SIDS, adica moarte subita, inexplicabila.
Cateva statistici triste, dar adevarate:
** Daca ambii parinti fumeaza, creste riscul SIDS de 3 pana la 7 ori ori fata de copiii ai caror parinti nu fumeaza
** Daca mama fumeaza, tatal nu, riscul SIDS creste de 2 ori
Daddy ne-a oferit martisoare eco – facute de el 🙂 Are doar un snurulet si un ghiocel, e cel mai aproape de unul dintre miturile martisorului, adica Voinicul care a eliberat Soarele.
Un mit povesteşte cum Soarele a coborât pe Pământ în chip de fată preafrumoasă. Dar un zmeu a furat-o şi a închis-o în palatul lui. Atunci păsările au încetat să cânte, copiii au uitat de joacă şi veselie, şi lumea întreagă a căzut în mâhnire. Văzând ce se întâmplă fără Soare, un tânăr curajos a pornit spre palatul zmeului să elibereze preafrumoasa fată.
Comenteaza