Cum platesc?

January 28, 2008 | In: shopping online, utile la shopping

Cand eram in Germania, am cumparat online si am platit de fiecare data cu cardul. Nici nu exista alta optiune si nici nu mi-am pus problema. Era ceva natural. Acum, revenind in Romania, nu de putine ori am fost tentata sa aleg plata la livrare. Insa, in ultima vreme platesc si in Romania online cu cardul.

Am gasit si la noi un magazin unde doar plata cu cardul este acceptata. Am platit, am primit pachetul in 24 de ore si totul e ok. Magazinul este Pepos si ii voi face un review zilele urmatoare.  

Platesc factura la telefon cu cardul. Intru pe Orange Webcare, aleg plata facturii, completez 3 campulete si gata – plata este facuta. E adevarat ca as putea sa fac aceeasi plata si cu Internet Banking – ar fi cam acelasi comfort, doar ca trebuie sa am acel digipass cu mine.

Bineinteles ca trebuie sa ai grija cand platesti cu cardul si sa te asiguri inainte de a introduce date personale ca esti pe o pagina de tip https, adica securizata. Orice magazin online proceseaza platile printr-un procesator de plati, care este obligat sa asigure securitatea transmiterii si stocarii datelor. Datele tale personale nu ajung la magazin; in mod normal, esti redirectat pe pagina procesatorului de plati pentru a completate datele. Si cred ca este foarte bine asa pentru ca inspira mult mai multa incredere. De exemplu la ePayment, datele nu sunt stocate de catre ei. Sunt trimise direct bancii pentru cardurile Visa si Mastercard, iar pentru celelalte tipuri, stocarea se face criptat pe medii diferite de cele cu acces online. Aceasta stocare se face doar pentru o perioada de timp in care iniatorul platii poate refuza plata. Pentru ca da, poti refuza plata si poti returna produsele daca nu esti multumit(a) sau daca livrarea nu se face in timpul promis.

Multi dintre noi aleg plata la livrare pentru a se  asigur ca produsele vor corespunde cu cele prezentate. Dar cand vine curierul deschideti pachetul sa probati produsele? Eu una nu! – ii dau banii repede si el pleaca. I-am dat banii si am in mana o cutie, care la fel de bine poate fi si goala.

Nu imi place faptul ca in Romania la multe magazine online poti plati cu cardul doar produsele si nu transportul. Apoi, cand vine curierul platesc si livarea. Nu prea inteleg de ce si mi se pare un pic cam neplacuta aceasta brambureala. Daca magazinele vor sa incurajeze plata cu cardul ar trebui ca intreaga suma sa fie platita odata.  

Util: Am gasit pe ePayment o lista cu cardurile romanesti si acceptarea lor pe internet.

Pe scurt: Nu cred ca plata online cu cardul este mai periculoasa decat plata cu cardul la un restaurant sau supermarket. Si nici nu mai trebuie sa te enervezi cand vine curierul care nu are niciodata sa iti dea rest.

Voi cum platiti ? Ati folosit cardul pe internet?


Adauga acest articol la
| | |

Related Posts with Thumbnails

Bookmark and Share

5 Raspunsuri to Cum platesc?

Avatar

Radu

January 28th, 2008 at 10:20 pm

Cel mai simplu si mai sigur sa scapi de griji, dar cu un mic mic delay, e sa ai inca un card: ala cu care platesti pe net. Eu am unul de Raiffeisen, pe care imi transfer o suma oarecare din alt cont, prin e-banking, si salut si la revedere!

Avatar

Andrei

January 29th, 2008 at 6:36 am

Da e o metoda buna daca vrei siguranta 100%. Cand o sa fie acceptate pe scara larga paypal sau moneybookers ca si metoda de plata atunci o sa fie si mai usor. Nu o sa ne mai trebuiasca un card dedicat. De altfel cred ca cei de la ePayment au deja integrat si payPal. Insa mai dureaza pana cand o sa fie adoptat si de magazine.

Avatar

Radu

January 29th, 2008 at 11:14 am

@transport: normal asa ar fi, dar normal inseamna piata dezvoltata. Pana cand ajungem sa cumparam de pe net intr-un ritm sustinut, care sa ofere companiilor de curierat garantia unui flux constant, nu cred ca vor fi multi curieri care sa-si optimizeze businessul pentru comenzi de la magazine. Asta inseamna interconectare (e-tracking), logistica, etc etc etc. O bataie mare de cap 🙂

Avatar

Moira

January 30th, 2008 at 12:27 am

Adelle, in aditie la ideile de afaceri online pe care le-am discutat in seara aceasta, ai putea sa faci si un review al site-urilor din afara care fac livrare in RO. Avantajele ar fi nenumarate, incepand de la pretul produselor (inclusiv costul livrarii le aduce la un pret mult mai mic decat cel al cumpararii lor de la un magazin online din tara).
Si ca sa iti dau o prima sugestie:
http://www.schuhstore.co.uk/
(pt ca mi-am amintit de lista ta de pe uitecevreau.ro – crezi ca ti-ar placea urmatorul produs:
http://stiletto.schuhstore.co.uk/item_main_frameset.asp?s_ref=130366
daca da, sa imi lasi detaliile ‘tehnice’, respectiv ce nr porti – cat si adresa de livrare 😉 ..)

Avatar

Blogul zilei: adelle.ro | FocusBlog

October 14th, 2009 at 4:34 pm

[…] un blog pe care-l citesc de ceva vreme. Pe adelle.ro gasiti recomandari pentru magazine online si sfaturi pentru shopping online. Se stie ca la noi ecommerce-ul e muuuult in urma vesticilor, ca sa nu mai vorbim de americani. […]

Comment Form

You must be logged in to post a comment.

Comenteaza

Viziteaza buticul meu

Citesc

Link catre adelle.ro

<a href="http://adelle.ro"  target="_blank"><img src="http://adelle.ro/wp-content/uploads/2010/03/banner-125-colturi-albe.png"/></a>
Adelle.ro on Facebook

Cupoane de reduceri